Відділ освіти, молоді та спорту Крижопільської селищної ради
Вінницька область, Тульчинський район
Міністерство освіти
і науки України
 

В Україні запроваджено жовтий рівень епідемічної небезпеки

Дата: 30.09.2021 14:07
Кількість переглядів: 179

      В Україні впроваджено жовтий рівень епідемічної небезпеки по всій території країни з 00 годин 00 хвилин 23 вересня.

Таке рішення ухвалено 21 вересня на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Як відомо, з 20 вересня в Україні запроваджено нові карантинні правила. Згідно з ними,  відвідування освітніх закладів здобувачами освіти можливе за умови наявності в щонайменше 80% працівників принаймні одного щеплення. Якщо в закладі освіти менш ніж 80% працівників, які мають один із необхідних документів, навчання має продовжуватися (!) з використанням технологій дистанційного навчання. Освітній процес триватиме в дистанційному форматі.

 

У зв’язку із переходом України в у «жовтий» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19, начальник відділу освіти, молоді та спорту Крижопільської селищної ради Жанна Тесмінецька прозвітувала щодо роботи закладів освіти громади та вакцинування педагогічного колективу.

Станом на 24 вересня 2021 року вакциновано 300 (85%) учителів та працівників – із 354 осіб, тому усі заклади загальної середньої освіти будуть функціонувати в очному режимі.

Із 159 вихователів та працівників ЗДО вакциновано 86,4% .

У закладах дошкільної та загальної середньої освіти Крижопільської територіальної громади захворюваність серед педперсоналу та працівників становить 0,19% (1 особа).

Із 354 учителів хворих немає, 1 на самоізоляції як контактна особа; у закладах дошкільної освіти - 1 хворий.

Учителі, вихователі, працівники закладів освіти Крижопільської територіальної громади активно долучилися до вакцинальної кампанії.

Запроваджені Урядом обмежувальні заходи – це кроки до стримування темпів поширення вірусу, до мінімізації ризиків захворюваності серед населення, до збереження економічної стабільності в державі.

Відповідно до постанови Уряду № 1236 від 9 грудня 2020 року (зі змінами) при «жовтому» рівні епідемічної небезпеки забороняється:

 відвідування закладів освіти здобувачами освіти в разі, коли на самоізоляції через контакт із пацієнтом з підтвердженим випадком COVID-19 перебуває більш ніж 50% здобувачів освіти та персоналу закладу освіти;

 проведення в закладах освіти масових заходів (вистав, свят, концертів) за участю здобувачів освіти з більш ніж однієї групи (класу) та за присутності глядачів (відвідувачів).

      Вихованці дитсадків, учні початкової школи та спеціальних закладів освіти потребують безпосереднього контакту з педагогічними працівниками. Тривала “дистанційка” для наймолодших може призвести до непоновлюваних втрат у навчанні.

За ініціативою Міністра освіти і науки України та за підтримки Уряду були внесені відповідні зміни до постанови КМУ.

Зокрема, йдеться про такі зміни:

 умова щодо наявності 80% вакцинованого персоналу НЕ поширюватиметься на заклади дошкільної освіти, спеціальні заклади загальної середньої освіти, 1-4 класи закладів ЗСО. Вони продовжуватимуть працювати в очному форматі з дотриманням протиепідемічних норм;

 такий «виняток» діятиме при «жовтому» та «червоному» рівнях епіднебезпеки.

Бережіть себе та своїх близьких!

Ганна Годован



« повернутися

Вхід для адміністратора