Відділ освіти, молоді та спорту Крижопільської селищної ради
Вінницька область, Тульчинський район
Міністерство освіти
і науки України
 

Вітаємо з Всеукраїнським Днем бібліотеки!

Дата: 30.09.2021 15:10
Кількість переглядів: 222

Щорічно 30 вересня відзначається Всеукраїнський день бібліотек. З нагоди професійного свята бібліотекарів Вінниччини привітали народний депутат України Ірина Борзова, Перший заступник Голови ОДА Наталя Заболотна та директор Вінницького торговельно-економічного інституту КНТУ, депутат обласної Ради Наталя Замкова.

 «Бібліотеки завжди були «серцем суспільства», де люди отримували знання і проводили дозвілля. Завдяки бібліотекам зберігається зв’язок між людиною і книгою…» -  зазначила у вітальному слові Ірина Борзова та наголосила на тому, що необхідно вдихнути сучасність у життя бібліотечної системи, у тому числі через її цифровізацію.

«Бібліотеки – це культурні осередки. І дуже хочеться, щоб дедалі більше людей відвідували читальні зали, заводили абонементні картки в бібліотеках. Вітаю бібліотекарів із професійним святом! Бажаю міцного здоров’я та натхнення в роботі», – побажала народний депутат України.

Звертаючись до присутніх, Перший заступник Голови ОДА Наталя Заболотна зазначила, що Україна є краєм давніх бібліотечних традицій.

«Перші книгозбірні з’явились ще за часів Володимира та Ярослава Мудрого. Бібліотеки України пройшли славний шлях, зберігаючи перлини національної культури, примножуючи гуманітарний капітал країни. Бібліотека сьогодні – це точка опори, на якій будується простір культурного суспільства. Без неї ніяк. І сьогодні, з впровадженням інформаційних технологій, змінилася форма, але не зміст – бібліотекар продовжує залишатися посередником між читачем та знанням, провідником у безмежному інформаційному просторі та бібліотеці одночасно! Це потрібна справа – від неї залежить наше майбутнє», – наголосила посадовиця.

Від імені Голови ОДА Сергія Борзова Наталя Заболотна подякувала усім бібліотекарям Вінниччини за те, що бібліотечна система області працює справно і відповідально. Так, в період карантину бібліотекарями на Вінниччині проведено біля 500 онлайн культурно-просвітницьких заходів, круглих столів, конференцій, представлено у соціальних мережах понад 250 віртуальних книжково-ілюстративних виставок для дітей та дорослих.

«Усім працівникам бібліотек бажаю життєвої наснаги, вдалих творчих проектів. Нехай ваша натхненна праця, високий професіоналізм та наполегливість будуть щедро винагородженні вдячністю читачів. Зі святом!», – побажала Наталя Заболотна.

Відділ освіти,  молоді та спорту приєднується до привітань і найкращих побажань працівникам бібліотек. Міцного здоровя, мирного неба, здійснення творчих задумів, планів і мрій, невичерпної енергії, задоволення від результатів своєї праці та життя в цілому!!!

 Ганна Годован


 


« повернутися

Вхід для адміністратора