Відділ освіти, молоді та спорту Крижопільської селищної ради
Вінницька область, Тульчинський район
Міністерство освіти
і науки України
 

ХХІ Всеукраїнський радіодиктант національної єдності

Дата: 11.11.2021 08:41
Кількість переглядів: 172

 

З метою пропагування грамотності, підтримки та розвитку державної мови, виховання високої мовної культури  9 листопада, в День української писемності та мови,  з 10-ої  до 11-ї години Українським радіо проводився ХХІ  Всеукраїнський радіодиктант національної єдності.

Щороку в цей день українці зі всього світу беруть участь у Всеукраїнському диктанті національної єдності, щоб відчути причетність до спільноти однодумців, зробити внесок у популяризацію рідної мови та перевірити власну грамотність. Учні та вчителі усіх шкіл нашої громади активно долучилися до написання радіодиктанту. Диктант писали понад 300 учнів та вчителів, знавців і шанувальників рідної мови. Текст радіодиктанту-2021 під назвою “Слідом за пам’яттю” написав і надиктував письменник Юрій Андрухович, стане початком його майбутньої книги."Текст доволі складний, я б не мав шансів написати його без помилок, якби не був його автором. Написав на 4-ку по 5-ти бальній системі. Я уклався з максимально дозволених 200 слів, у 199 слів", — відзначив перед початком диктанту автор тексту письменник Юрій Андрухович.

9 листопада – день повернення українців до власних витоків, день усвідомлення значущості древнього народу та його величі. І нехай дуже тяжко спадають пута з наших душ, але крига скресла.

   Рідна мова – мати єдності, любіть її та вивчайте!

Ганна Годован

 


« повернутися

Вхід для адміністратора