Відділ освіти, молоді та спорту Крижопільської селищної ради
Вінницька область, Тульчинський район
Міністерство освіти
і науки України
 

Здорове харчування дітей зараз-здорова нація в майбутньому!

Дата: 16.11.2021 15:41
Кількість переглядів: 192

 

12 листопада 2021 року делегація у складі начальника відділу освіти, молоді та спорту Крижопільської селищної ради Тесмінецької Жанни Вікторівни та головного спеціаліста відділу освіти, молоді та спорту Баліцької Олени Григорівни взяли участь у регіональному форумі «Реформування системи шкільного харчування», що відбувся у м.Львів.

З вітальним словом до присутніх звернулися Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет, Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко, Голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Перша леді України Олена Зеленська, за ініціативи та під патронатом якої активно впроваджується реформа шкільного харчування, в своєму виступі зазначила, що основна мета заходів – розбудова безпечного освітнього середовища, невід’ємною складовою  якого є забезпечення дітей здоровим, якісним та корисним харчуванням.

На Форумі розглядалися питання «Безпечність та якість- як основа «Реформи системи шкільного харчування», «Публічні закупівлі. Якісний і проєктний підхід», «Нові стандарти громадського  харчування» та презентували результати Всеукраїнського дослідження «Знання, ставлення та практика щодо здорового харчування та реформи шкільного харчування серед дітей, батьків, управлінців та працівників закладів освіти». Вищезазначені теми висвітлювали спікери:  Євген Клопотенко -  засновник проєкту «Нове шкільне харчування» зі зміни культури харчування «CultFood», Тетяна Скапа- державний експерт  Директорату громадського здоров’я та профілактики захворюваності  МОЗ України, Владислава Маглецька -  голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, Олександр Білянський – начальник управління конкурентної політики Міністерства економіки України, Едем Адаманов – директор ЦЗО ДУ «Професійні закупівлі», Василь Задвірний – генеральний директор ДП «Прозорро», Ольга Піщанська- голова Антимонопольного комітету України, Орест Степаняк –голова правління Національної асоціації громадського харчування тощо.

У практичній частині заходу було представлено приготування командою кухарів  повноцінного денного шкільного раціону із 8 основних страв   на 700 людей за 45 хвилин.

Завершився захід дискусійною платформою «Запитання-відповіді».

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора