Відділ освіти, молоді та спорту Крижопільської селищної ради
Вінницька область, Тульчинський район
Міністерство освіти
і науки України
 

Навчаємо(ся) української разом: вивчення мови в мультилінгвальному середовищі»

Дата: 23.12.2021 08:17
Кількість переглядів: 157

21 грудня 2021 року з 16:00 до 18:00 проєкт «Фінська підтримка реформи української школи «Навчаємось разом», що фінансується Міністерством закордонних справ Фінляндії, Європейським Союзом, за сприяння Міністерства освіти і науки України, Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти», спільно з видавництвом «Ранок» провели  вебінар «Навчаємо(ся) української разом: вивчення мови в мультилінгвальному середовищі» для вчителів, які викладають

українську мову в початковій школі в класах із навчанням мовами національних меншин.

          Метою  проведення вебінару було підвищення педагогічної майстерності вчителів початкових класів щодо застосування сучасних методик викладання української мови як державної для здобувачів освіти.

Під час вебінару було презентовано навчальні матеріали з української мови

для 1 класу закладів загальної середньої освіти з навчанням мовами

національних меншин.

Презентовані матеріали допоможуть учителям початкових класів організувати навчання здобувачів/-ок освіти,  вибрати ефективну стратегію планування уроків, а також створювати сприятливе середовище для вивчення державної мови в мультилінгвальному середовищі.
На заході розглядалися такі
 питання:

  • упровадження в освітній процес і використання в класі педагогічних інструментів (навчальні посібники й інтерактивний контент) для вивчення української мови в закладах загальної середньої освіти з навчанням мовами національних меншин;
  • заохочення учнів й учениць до навчання;
  • особливості викладання інтегрованих курсів у Новій українській школі.


             До участі у вебінарі долучилися і вчителі початкових класів нашої громади. Так, Іра Дятлюк заступник з НВР завідувача Крикливецької філії СЗШ І-ІІІ ст. №1 смт Крижопіль, яка розповіла, що вебінар став чудовою можливістю поспілкуватися з автор(к)ами та експерт(к)ами в режимі онлайн, обговорити найбільш актуальні питання та продуктивно провести час у колі однодумців.

          Кожен зареєстрований учасник і кожна зареєстрована учасниця, які були присутні на вебінарі, отримають електронну версію сертифіката із зазначенням кількості прослуханих годин. Участь та сертифікат – безплатні.

Ганна Годован


« повернутися

Вхід для адміністратора