Відділ освіти, молоді та спорту Крижопільської селищної ради
Вінницька область, Тульчинський район
Міністерство освіти
і науки України
 

Забезпечення якості освіти та освітньої діяльності в умовах дистанційного навчання

Дата: 28.12.2021 08:58
Кількість переглядів: 160

 

24 грудня 2021 року з 12:00 Управління Державної служби якості освіти у Вінницькій області організувало за допомогою платформи Zoom проведення круглого столу з метою надання допомоги закладам загальної середньої освіти щодо забезпечення якості освіти та освітньої діяльності в умовах дистанційного навчання. У вказаному заході взяли участь відділ освіти, молоді та спорту та керівники закладів загальної середньої освіти нашої громади.

         За час поширення на території України гострої респіраторної хвороби COVID -19 технології дистанційного та змішаного навчання стали звичним для закладів освіти. В умовах карантинних обмежень школи мають працювати ефективно та забезпечувати належну якість освіти. Однак проведені Державною службою якості освіти дослідження свідчать про наявність проблемних питань, пов’язаних з організацією та здійсненням освітньої діяльності в умовах дистанційного навчання.

Результати моніторингу організації дистанційного навчання, проведеного Державною службою якістю освіти у період з 11 по 22 листопада 2021 року, у т.ч. і у закладах Вінницької області, презентувала головний спеціаліст відділу інституційного аудиту управління Державної служби якості освіти у Вінницькій області Людмила ЗИМА. Людмила Зима безпосередньо брала участь у проведенні вказаного моніторингу, відвідувала онлайн-уроки та детально проаналізувала проблеми, недоліки, а також позитивні аспекти дистанційного навчання. Після завершення презентації результатів моніторингу Людмила ЗИМА запросила директорів центрів професійного розвитку поділитися досвідом надання методичної допомоги закладам освіти при організації навчання в дистанційному режимі. За нашу громаду поінформувала начальник відділу освіти, молоді та спорту Жанна ТЕСМІНЕЦЬКА, яка пояснила, що у зв’язку з відсутністю центру професійного розвитку, координацію організації та інформаційно-методичний супровід дистанційного навчання в закладах загальної середньої освіти нашої громади здійснює відділ освіти. Круглий стіл пройшов плідно та конструктивно. Керівники  закладів подякували Людмилі ЗИМІ за надану інформацію та рекомендації щодо покращення дистантаційного навчання.

 

Ганна Годован



« повернутися

Вхід для адміністратора