Відділ освіти, молоді та спорту Крижопільської селищної ради
Вінницька область, Тульчинський район
Міністерство освіти
і науки України
 

Відбулася зустріч з керівниками територіальних громад та керівниками органів управління освітою територіальних громад Тульчинського району

Дата: 22.02.2022 10:18
Кількість переглядів: 123

 

         Забезпечення якості освіти  на певній території є завданням органів місцевого самоврядування, яке виконується шляхом ефективного здійснення відповідних повноважень. Законодавством передбачено, що органи   місцевого самоврядування мають створити ефективну систему управління у сфері освіти, забезпечити доступність освіти та сформувати мережу, яка відповідає  запитам  та потребам громади, створити умови для професійного розвитку педагогічних працівників, створити безпечне і здорове освітнє середовище у  підпорядкованих закладах та установах освіти, створити в них інклюзивне освітнє середовище універсального дизайну та розумного пристосування, дбати про незалежне утримання  та розвиток закладів й установ системи освіти на  відповідній території, бути прозорими й відкритими у діяльності та співпрацювати з громадськістю.

         З метою підтримки органів місцевого самоврядування у досягненні цієї місії була проведена зустріч представників Державної служби якості освіти України (МАКСИМЕНЮК О.М. -  начальник відділу інституційного аудиту, заступник начальника УДСЯО,  КОСАЧ І.Я. – начальник відділу УДСЯО) з керівниками територіальних громад Тульчинського району Вінницької області  18.02.2022 року у м.Тульчин.

        



« повернутися

Вхід для адміністратора