Відділ освіти, молоді та спорту Крижопільської селищної ради
Вінницька область, Тульчинський район
Міністерство освіти
і науки України
 

ЯК ПІДТРИМАТИ ТА ЗАСПОКОЇТИ ДІТЕЙ ПІД ЧАС ВІЙНИ

Дата: 24.03.2022 10:28
Кількість переглядів: 118

Турбуючись про дітей, які страждають від наслідків війни в Україні, Міністерство освіти і науки у співпраці з дитячим психологом підготувало серію інформаційних матеріалів «Психологічна турбота від Світлани Ройз».

Під час військових дій діти є однією з найбільш вразливих категорій і потребують психологічної підтримки. На допомогу батькам та вчителям створено відеоінструкції та інфографіки, які містять рекомендації та практичні поради для батьків, що наразі:

  • перебувають з дітьми в бомбосховищах та укриттях;
  • пересуваються в інші міста;
  • залишаються вдома та чекають на повернення рідних-героїв із зони бойових дій.

Ці відео – швидка «психологічна» допомога для дітей. Для них створено окрему сторінку на офіційному сайті МОН та на Youtube-каналі МОН.

 

З турботою про батьків і освітян, які підтримують зв’язок зі своїми вихованцями, педагоги та дитячі психологи за підтримки Міністерства освіти і науки запустили телеграм-канал «Підтримай дитину» https://t.me/pidtrumaidutuny. На каналі ви зможете знайти прості рекомендації, ігри та розвиваючі

https://t.me/pidtrumaidutuny. На каналі ви зможете знайти прості рекомендації, ігри та розвиваючі вправи, які можна виконувати у сховищі, вдома чи під час евакуації.

Матеріали публікуються щоденно. На каналі вже опубліковано аудіоказки, словесні ігри, завдання для артикуляційної гімнастики та інші корисні матеріали.

Автори готують матеріали в текстовому форматі, які легко завантажити з нестабільним доступом до інтернету.

Бережіть себе та піклуйтеся про дітей, щоб мінімізувати для них можливі наслідки психологічної травми.


« повернутися

Вхід для адміністратора