Відділ освіти, молоді та спорту Крижопільської селищної ради
Вінницька область, Тульчинський район
Міністерство освіти
і науки України
 

Міністр освіти і науки надав роз’яснення щодо деяких питань навчання та отримання документа про освіту для тих дітей, які зараз навчаються не за місцем постійного проживання

Дата: 28.03.2022 08:35
Кількість переглядів: 116

25 березня 2022 року Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет надав роз’яснення щодо деяких питань навчання та отримання документа про освіту для тих дітей, які зараз навчаються не за місцем постійного проживання.

«Перше! Кожна дитина має право здобувати освіту. Це право гарантоване Конституцією України.

 Друге! Усі діти, які навчаються зараз не у своїх рідних школах, а також за кордоном, отримають документ про завершення навчального року. І всі їхні оцінки будуть зараховані, де б дитина не навчалася зараз: у будь-якій іншій школі, яка здійснює очне, змішане чи дистанційне навчання або екстернат. Це може бути будь-який заклад загальної середньої освіти, зокрема й приватні заклади освіти», – зазначив Сергій Шкарлет.

Атмосферна школа, Оптіма, Ліко-школа, Академія А-плюс – всі ці школи мають ліцензію та співпрацюють із Міністерством освіти і науки та органами управління освітою. Виданий ними документ про освіту є абсолютно рівноправним із документом про освіту, який видає будь-який державний або комунальний заклад загальної середньої освіти. Міністр зазначив, що ці школи надали безкоштовний доступ до навчання на своїх платформах. Вони доступні й поза межами України.

«Третє! Нагадаю, що у нас функціонує національна електронна платформа "Всеукраїнська школа онлайн", на якій розміщено уроки з усіх шкільних предметів для учнів 5-11 класів, вона є постійно доступною», – підкреслив Міністр.

Сергій Шкарлет також звернувся до всіх батьків і учнів нашої країни, висловив розуміння, а також повідомив, що Міністерство освіти і науки України завжди на зв’язку, працівники готові допомагати та підтримувати кожного, кому це необхідно.

 

 

Ганна ГОДОВАН

 


« повернутися

Вхід для адміністратора