Відділ освіти, молоді та спорту Крижопільської селищної ради
Вінницька область, Тульчинський район
Міністерство освіти
і науки України
 

Українські учні за кордоном віддають перевагу онлайн-навчанню зі своїми вчителями

Дата: 21.04.2022 09:16
Кількість переглядів: 111

Міністерство освіти і науки України постійно тримає зв’язок із міжнародними партнерами щодо організації навчання дітей з України за державними стандартами.

«Українські учні за кордоном віддають перевагу онлайн-навчанню в рідних школах. Також діти хочуть завершити навчальний рік зі своїми вчителями та за українською освітньою програмою», – повідомляє Сергій Шкарлет.

Зокрема, Міністр зазначив, що в Інспекції освіти Нідерландів акцентують: більшість учнів з України обирають дистанційне навчання у своїх українських школах та онлайн-платформах.

Діти шкільного віку, які перебувають у Королівстві Нідерландів, мають змогу здобувати освіту, для них створюють спеціальні класи та навіть школи. 

Поряд з цим, з метою залучення українських дітей до освітнього процесу, тривають перемовини з національними координаторами SICI (Постійної міжнародної конференції центральних і загальних інспекторатів освіти) щодо розміщення інформації на вебресурсах інспекторатів-членів SICІ, а також закладів освіти про доступні українські платформи для дистанційного навчання учнів.

МОН та Державна служба якості освіти намагаються сприяти у доступі школярів до навчальних програм, які реалізуються закладами освіти, українськими освітніми онлайн-ресурсами тощо.

Відділом освіти, молоді та спорту проводиться щотижневий моніторинг кількості вчителів та учнів, які виїхали за кордон.

Станом на 18 квітня у нашій громаді з усіх закладів загальної середньої освіти (три опорні заклади та їх філії) виїхали за кордон двоє вчителів та 133 учні, із них: 107 учнів виходять на дистанційне навчання в свої заклади, 26 продовжили навчання в закордонних закладах. 

https://mon.gov.ua/ua/news/ukrayinski-uchni-za-kordonom-viddayut-perevagu-onlajn-navchannyu-zi-svoyimi-vchitelyami  

Ганна ГОДОВАН

 


« повернутися

Вхід для адміністратора