Відділ освіти, молоді та спорту Крижопільської селищної ради
Вінницька область, Тульчинський район
Міністерство освіти
і науки України
 

Українська – це круто! Красиво! Весело! Ніжно! Єднаймося!

Дата: 25.04.2022 08:11
Кількість переглядів: 118

Українців запрошують вивчати українську мову разом

       Українцям пропонують долучитись до проєкту «Єдині», який передбачає 28 днів підтримки у переході на українську мову. Стати учасниками проєкту можуть люди, які прийняли рішення почати спілкуватись українською мовою та потребують щоденної практики й підтримки однодумців. Протягом навчання, яке передбачає одну годину вивчення мови щодня, учасники будуть отримувати завдання та навчальні матеріали, які допоможуть покращити рівень володіння мовою. Також учасники проєкту зможуть узяти участь у вебінарах та розмовних клубах у своєму місті.

        Під час проходження курсу учасники зможуть опанувати практики, що допомагають перейти на українську мову, отримають підтримку однодумців та спільними зусиллями подолають мовний бар’єр.

        За словами співзасновниці ініціативи «Навчай українською» Наталі Федечко, під час повномасштабної російсько-української війни багато людей повертаються до свого коріння і мають потребу вивчати українську мову. «Ми хочемо їм у цьому допомогти. Курс відбуватиметься онлайн щодня впродовж 28 днів, тому долучитися може кожен охочий. Живі зустрічі проходитимуть там, де зараз мешкають тимчасово переміщені особи, насамперед – західні області України. Ми запрошуємо місцеві громади долучатися до проєкту, уже підтвердило участь 10 громад», – повідомила Наталя Федечко.

         Співініціатор проєкту «Єдині» Іван Капелюшник мріє, щоб мова стала чинником єднання українців. «Я вірю в нашу перемогу і не хочу, щоб через десять чи двадцять років ця війна знову повторилася. Тому бачу своїм обов’язком допомогти мільйонам співвітчизників, які вже зробили для себе вибір перейти на українську, але потребують дружньої підтримки. Українська – це круто! Красиво! Весело! Ніжно! Єднаймося!» – закликав Іван Капелюшник.

Курс розпочнеться 25 квітня 2022 року. Участь у ньому є безоплатною. Зареєструватися можна за цим посиланням.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScONIs9wEC-YDEbB0UhGU4P-park3U8jL-GBS3qG2ImtKTa0A/viewform

На даний час у  школах громади навчається 77 учнів із числа тимчасово внутрішньо переміщених осіб, які переважно є україномовними. Для частини учнів, які потребують додаткових занять із української мови, такі індивідуальні заняття та консультації проводять учителі закладів, у яких вони навчаються.

У разі виявлення бажання вивчати українську мову в інших евакуйованих осіб, які проживають на території нашої громади, вони можуть долучитися до вищевказаного проєкту або учителі місцевих шкіл будуть проводити відповідну роботу.

Евакуйовані особи, які проживають на території нашої громади та бажають вивчати українську мову, можуть звернутися особисто у відділ освіти, молоді та спорту Крижопільської селищної ради  (вул. Героїв України,  б.41 (ІІ-й поверх), смтКрижопіль) чи письмово, у т.ч., надіславши лист на електронну скриньку відділу (voms_krg_sr@ukr.net), вказавши свої контакти, а також потреби та пропозиції щодо часу та обсягу занять.

https://osvita.ua/news/86315/

https://nus.org.ua/news/lyudyam-yaki-tilky-no-perejshly-na-ukrayinsku-proponuyut-28-dennu-pidtrymku-u-vyvchenni-movy/

 

Ганна ГОДОВАН



« повернутися

Вхід для адміністратора