Відділ освіти, молоді та спорту Крижопільської селищної ради
Вінницька область, Тульчинський район
Міністерство освіти
і науки України
 

Збільшено тривалість спрощеного ЗНО

Дата: 04.05.2022 08:42
Кількість переглядів: 88

Збільшено тривалість

спрощеного ЗНО

ривалість національного мультипредметного тесту збільшили до 120 хвилин)

3 травня 2022 року, Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет повідомив, що Український центр оцінювання якості освіти проаналізував перебіг демонстраційного тесту в онлайн-середовищі та відведений час на завдання. Комісія підтвердила, що певна частка учасників не встигає виконувати останні завдання тесту.

«Застороги педагогів, абітурієнтів і їхніх батьків, а також реальні статистичні дані проходження тестування переконали нас, що тривалість тесту необхідно продовжити до 120 хвилин. Я впевнений, що цей крок допоможе кожному вступити до омріяного закладу вищої освіти, показавши свій найвищий результат під час НМТ», – зазначив Сергій Шкарлет.

Міністр також повідомив, що освітяни та батьки впевнені, що тест є змістовим, комплексним, неперевантаженим і стане дієвим інструментом відбору вступників до закладів вищої освіти в умовах повномасштабної війни. Утім, педагоги та батьки вступників одноголосно зазначили, що відведеного на виконання трьох блоків завдань часу замало.

УЦОЯО вже оновив час виконання демонстраційного онлайн-НМТ. Якщо ж у вас повільний інтернет або немає можливості працювати протягом 120 хвилин за комп’ютером, ви можете завантажити файл із демонстраційним варіантом НМТ і звірити ваші відповіді з ключем до тесту.

Для отримання оперативної інформації про проведення ЗНО та вступної кампанії приєднуйтесь до сторінок Вступна кампанія в Telegram або Абітурієнт і Освіта.ua у Facebook.

https://mon.gov.ua/ua/news/sergij-shkarlet-trivalist-nmt-zbilsheno-do-120-hvilin

https://nus.org.ua/news/zbilsheno-tryvalist-sproshhenogo-zno/

 

 

Ганна ГОДОВАН

 



« повернутися

Вхід для адміністратора