Відділ освіти, молоді та спорту Крижопільської селищної ради
Вінницька область, Тульчинський район
Міністерство освіти
і науки України
 

Єдині ми і неподільна в нас країна

Дата: 16.02.2024 14:38
Кількість переглядів: 20

Сьогодні, 16 лютого,  у Крижопільській громаді  відзначили День єднання. Керівники селищної ради,  посадовці, військові,  працівники підприємств та організацій, вихованці дошкільних закладів освіти,  учні ліцеїв та пересічні крижопільчани на центральній площі селища Крижопіль взяли участь в урочистому піднятті Державного прапора України.

Цю місію доручено військовим - молодшому сержанту  Віктору Прищаку та  старшому солдату Андрію Гидзюку. Учасники заходу  з високо піднятою головою  стежать за  тим, як  Державний прапор України здіймається ввись, як до нього тягнуться дитячі рученята із маленькими прапорцями… І для    кожного у ці хвилини  і він, і Гімн України, що звучить, стають  не лише атрибутикою заходу, а  нашою силою, нашою міццю, нашим символом  Перемоги.

«І ми нізащо не зупинимося на шляху до неї та миру, - несеться площею, - бо занадто велику ціну віддаємо, бо об’єднані  не лише боротьбою, а й великою мрією  жити у вільній країні».  Звучить і те, що цей рік, як і минулий,  для нашої країни, громади – також  тривожний, адже  з дня у день надходять  повідомлення про масові ракетні удари, лунають сигнали повітряної тривоги,  душу кожного свідомого українця  розривають на частинки  сумні новини  і  звістки...  Та, відзначаючи цей день, ми  нагадуємо собі і кожному у нашій державі: сила народу - у єдності, і  єдиний народ, єдина нація – непереможні.  А тому  маємо ще активніше гуртуватись  та об’єднуватись у спільній боротьбі за  непохитний  суверенітет нашої  держави, за наше світле майбутнє на рідній землі  у своїй Україні.

Хвилина мовчання, якою вшанували на заході  світлу пам’ять  Героїв, які віддали своє життя за Україну, зокрема, і жителів нашої громади, ще більше додає у загальне напуття усвідомлення того, що єдність робить нас сильними, і що здолати  будь-якого ворога, навіть найсильнішого, можна,  як показує історія, лише об’єднавшись.



« повернутися

Вхід для адміністратора